Monday 13 September 2010

ó, az a házasság

Mindenki ügyködik a maga szerelmi bajával-bánatával, mérgelődve, étlen-szomjan, üresen kongó napokkal. Közben én egyre jobban kezdek belelátni egy kapcsolat mozgatórugóiba, látom a kis fogaskerekek feliratát, az üzemanyag típusát, és ahogy fűti az embert belülről az a bizonyos motor. A sorrend is kezd kibontakozni, íme a Top3.
    
1. Hullámhossz; 2. Tolerancia; 3. Törődés
   
Tegye fel a kezét, aki szerint ez nem így van! Ugye? Lássuk visszafelé a szavak kibontakoztatott definícióját.

Törődés
Egy kapcsolatban a törődés állandó és mértéke sem változik. Nem csak az első pár hónapban "szükséges" kifejezni a szeretetet, a szerelmet - egy idő után mindennapi szükségletté válik. A kedves szó nem elég, szerintem hatásosabb a testi kontaktus. Egy kis cirógatás, egy borzongató ölelés. Basic.
Törődés szó alatt fontos megemlítenem a figyelmességet is, mert én azt is ide sorolom. Törődök a másikkal úgy, hogy meghallgatom, megfigyelem a szokásait és ezeket az információkat hasznosítom a későbbiekben.

Tolerancia
Nem járhatunk úgy egymás mellett, hogy a szavak csak a levegőben szállingóznak. Meg kell hallgatnom a másikat akkor is, ha nem tetszik, amit mond - utána törhetjük együtt a fejünket az arany középúton, ami mindenkinek jó. 
Valamint, ha van valami idegesítő szokásod vagy hasonló és a párod elfogadja - a minimum, hogy te is elfogadod az ő mínuszait. Előbb-utóbb a negatív tulajdonságait is megszereted. Ha elég erős a kötődés, majdnem azonnal.

Hullámhossz
A legfontosabb. Ehhez nincsen fortély, nincs trükk, nincs semmi. Egyszerűen meg kell lennie. Két félnek muszáj, hogy ugyanolyan elvárásai legyenek törődés terén, mert ha nem, a gyengédség két típusa csak elsiklik egymás mellett - és egyik fél sem fogja azt érezni, hogy szeretik.
        
*Hát... csak úgy jött.

No comments: